Храм Святої Анни
На цьому камені Я збудую Церкву Мою,
і врата пекла не здолають її. (Матф.16:18)
Welcome to our website
Головна » Дорогами буття.
« 1 2 ... 6 7 8
Враження від столиці
На поїздку до Києва я не покладала занадто великих надій. На це повпливала минулорічн невдача, коли не хотіли давати автобусів. Я думала, що такого не може бути, але виявляється в нашій країні можливо все.
Я була цілком розчарована поведінкою влади в даній ситуації і тому налаштована була досить таки «по-бойовому», або краще сказати агресивно. Якщо будуть якісь перешкоди на шляху, то будемо долати з Божою допомогою, адже їдемо на Богоугодну справу – на святкування Хрещення Русі-України.
Їхали поїздом, але я ще все рівно сумнівалася чи все буде добре, але ж думала, що залізницю все-таки не перекриють… Недаремно кажуть, що думки матеріалізуються. Залізницю не перекрили.,але поїзд затримався на 50 хвилин, таке враження, ніби спеціально було задумано.
Вийшовши на вулицю, відразу склалося негативне враження від столиці: таке враження, що це не столиця України, а якоїсь чужоземної держави зі своєю державною мовою. А це ж нашої неньки… Гнітили буді ... Читати далі »
Що таке страждання й заради чого людина страждає?

    Страждання це те, що вимагає від людини більшого, ніж звичайно, напруги своїх сил, волі, терпіння, смиренності. Те, що приносить відчутні незручності для плоті й душі, але сприяє зростанню духу. 

 З моменту гріхопадіння, коли перша людина скинула себе із царського п'єдесталу, вона стала втрачати, знімати з себе, образ і подобу Божу.

 Перші люди, у своїй основній масі, скотилися на такі низькі рівні буття, що своїм відступом від Бога дозволили вибухнути небесам і надрам, які й поглинули їх у своїй безодні.

  ... Читати далі »

Різдво Іоана Хрестителя
Свято встановлене на згадку про події, пов'язані з народженням Іоанна Хрестителя, які описані в Євангелії від Луки (Луки 1:24-25, 57-68, 76, 80).
За вченням іудаїзму перед приходом Месії повинен явитись його попередник – предтеча, яким у відповідності з пророцтвом Малахії (Мал. 4:5) вважається пророк Ілія.
В християнстві вчення про провісника Месії – Ісуса Христа – пов'язане з образом пророка Іоанна Хрестителя, який відновив і продовжив служіння Ілії. Як оповідає Євангеліє, сам Ісус назвав Іоанна "Ілля він, що має прийти" (Матвiя 11:14).
Коли Іоанну виповнилось тридцять років, він почав проповідувати в Іудейській пустелі, а далі в околицях ріки Іордан. Він суворо викривав пороки суспільства і закликав до покаяння, сповіщаючи про швидке пришестя Месії. Його зовнішній вигляд такоє відповідав описам вигляду Ілії: він носив одяг з верблюжого волосу, підперезаний шкіряним ременем, а їжею йому служила сарана і дикий мед (Марка 1:10-16).
Проповідь Іоанна була настільки сил ... Читати далі »
Час кохати
Мальвіна походила з простої сім’ї, 17 років жила в місті. Це було таке невилике «містечко». Але вона себе вважала корінною горожанкою.
Після закінчення школи поїхала навчатися до Львова. Вона була вражена: ото місто! Не те що те її забите «село». Їй дуже сподобалося це місто. Воно надихало її на нові звершення, давало наснаги і енергії. Вона його просто обожнювала. Мальвіна рідко коли казала звідки приїхала – їй здавалося, що це соромно.
Вчилася вона добре – була відмінницею. І взагалі була «милою» - принаймні так стверджувала її подруга. «Спортсменка, активістка і просто красуня» - так висловився словами відомого кінофільму про неї одногрупник. Їй це подобалося. Мальвіна взагалі любила, коли звертали на неї увагу. Хоча в цьому немає нічого дивного – вона ж дівчина.
Мальвіна хоч і була помітною, але в коханні їй не дуже щастило. Не могла вона собі знайти пару. Вона була прискіпливою дівчиною – завжди був готовий список, де було написано 10 основних характеристик її «ідеа ... Читати далі »
Ностальгія
Мені чомусь пригадались рядки із пісні «Вишневий садок» групи «Тінь Сонця».
«Рушник вишиваний,
на покутті ікона
я в бабиній хаті,
я знова удома…»
Я теж зараз «удома». Це таке неперевершене відчуття: здається, ніби літаєш на крилах, безмежна радість наповнює душу і знову ж таки підкрадається сум, адже ненадовго ж я тут… Але треба цінувати і те, що маю, адже це подаровано Господом.
Та ще й така чудова пора року – ВЕСНА! І мій улюблений місяць – ТРАВЕНЬ! Вийшла на поріг будинку, а все навколо зелене-зелене. Таке відчутя, що ти поринаєш у це все і сам стаєш зеленим. Все квітне, буяє – краса неймовірна. Розцвів бузок і створює неперевершений аромат. Я його просто обожнюю: можу годинами сидіти і вдихати цей чудовий запах. Піднялася трава, я обережно ступаю, а вона розповідає мені свої секрети. А який божественний аромат скошеної трави – цього не можна передати словами, це потрібно відчувати…
Виходжу за огород на луг, по місцевому «пастовень» (місце для випа ... Читати далі »
1-5 6-10 ... 26-30 31-35 36-40