Храм Святої Анни
На цьому камені Я збудую Церкву Мою,
і врата пекла не здолають її. (Матф.16:18)
Welcome to our website
Господи! добре нам тут бути.

Господи! добре нам тут бути; якщо прагнеш, зробимо тут три кущі.

                                                                                             Мф. 17, 4

 

В хвилини, коли Господь вливає в нашу душу живу свідомість Його близькості, Його милосердя, Його допомоги в нашій нескінченної незначності, коли під час теплої молитви або прийняття Святого Таїнства ми почуваємо себе як би далі від усього земного й ближче до Небесного, у нас є бажання й потреба завжди залишатися в такому настрої; нам здається, що й не варто було б вертатися до земного. Але не завжди можливо зберегти такий дивовижний настрій надовго. Це було б занадто велике щастя для нашої душі, і коли життя з її неминучими зніяковілостями, спокусами й перепетіями несе й змиває це світле почуття, ми не повинні вболівати про це надмірно й ще менш — дратуватися цим. Господь знову поведе нас на Фавор, знову пошле нам Свою благодать, коли ми більш всього будемо в ній потребувати, а спілкування з людьми, земні заняття не віддалять  нас від Нього, як нам іноді видасться. Напроти — отут-те й вносити б частку Небесного, вкладаючи  в всяку справу, у кожне відношення наше до людей ту частку молитовного настрою, яка піднімає й очищає все, не виключаючи навіть і найнікчемнішого.

 

( із книги "День за днем"- щоденник православного священика)

Total comments: 3

3 Елізабет   (27.03.2012 23:25)
Всі ми зрікаємося, помиляємося, відступаємо від істини, але приходить час, коли ми усвідомлюємо, що вчинили неправильно, і повертаємося знову на шлях праведний. А шлях, по якому ми йдемо вузький і всипаний терном, ми маємо право вибрати і широкий шлях, тому що людина має право на вільний вибір, але коли ми будемо іти цією дорогою гріха, то і відповідно, будемо нести відповідальність на Страшному суді...

2 lymir   (27.03.2012 23:08)
Апостол Петро був на Фаворі -алеж зрікся Хреста. Фавор це радість присутності Божої в нашому житті, але треба спускатись з гори бо в низу чекав батько з хворим своїм сином. чекали нові випробування та спокуси . Без яких сходження на гору неможливе....

1 Елізабет   (27.03.2012 20:25)
Випробування роблять нас більш теплячими, витривалими, більш сильними у своїй вірі. Долаючи все нові і нові труднощі, ми піднімаємося на сходинку вище - все ближче і ближче до Бога. І тоді темна сила нас не може затягти нас у свої тенета, адже ми вже зміцніли у вірі своїй...
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]