Храм Святої Анни
На цьому камені Я збудую Церкву Мою,
і врата пекла не здолають її. (Матф.16:18)
Welcome to our website
Новорічний синдром
Ще трішечки, буквально декілька хвилин, коли годинник проб’є північ і… настане диво, тобто наступить Новий рік. По правді кажучи, ця передноворічна ейфорія вже трішечки надоїла.
Ми ж всі ніби дорослі люди і так прагматично оцінюємо те, що відбувається навколо і водночас віримо, що якийсь один день у році здатен все змінити. А скільки забобонів існує з приводу цього «свята», то вже про них можна писати цілу книгу.
Я розумію, що у кожному з нас живе маленький мрійливий романтик, який щиро хоче того, щоб ось-ось настало щось чудове, дивовижне, неймовірне. Я не бачу в цьому нічого поганого, навпаки, це прекрасно. Але ж чому ми очікуємо, що це все відбудеться саме чомусь у Новорічну ніч? З чого Ви це взяли, або правильніше сказати, від кого Ви це перейняли? Любі мої, дорогі співвітчизники, якщо Ви не бачите тих чудес, що відбуваються з нами щодня, адже кожна прожита нами хвилина – це вже диво, то до нас чудеса самі не прилетять на блакитних санях з Дідом Морозом і не будуть нам кричати, щоб ми їх нарешті помітили…
Щодо мене, то я особисто взагалі не сприймаю таке свято як Новий рік. Можливо, певним чином, на це моє таке «рішення» вплинула загальна сімейна атмосфера, тому що у нас не прийнято дуже пишно зустрічати Новий рік. Але все ж таки ми відзначаємо це свято настання Нового року. А я його просто не сприймаю. Як на мене, то це просто насмішка над людьми, тобто над самими собою. Що може статися прекрасного, нового і незабутнього першого числа найхолоднішого зимового місяця – січня? Я розумію, що тут відбувається щось казкове… Але не будьмо людьми без роду і без коріння. Хочу нагадати, що наші предки святкували Новоліття навесні, коли сходить сніг, розпускаються дерева, починає зеленіти травичка, квіти наповнюють все своїм чудовим ароматом… Оце я розумію казка – тут все, що відбувається навколо саме по собі дивовижне і не треба вигадувати того, чого не існує, просто треба бачити, чути, відчувати.
І взагалі якщо дивитися на ту ж саму Європу, до якої ми так наполегливо прагнемо, то там не святкують так помпезно Новий рік, як у нас. Тут більше шанують Різдво Христове, у них воно вважається тихим, приємним,чудовим сімейним святом, коли люди обмінюються подарунками і дякують Богові за прожитий рік.
А у нас як завжди все як не у людей, перевернуто з ніг на голову. Ми ще ніяк не можемо розпрощатися з дорогим нашому серцю Радянським Союзом, який нам внушив це свято як національне і всеславне. А ми все приймемо, чим нас не годуй, хоч одною гнилятою, ми це з посмішкою ковтаємо – а нам що? Хіба нам завадить зайвий привід для того, щоб напитися? Та ми тільки з радістю, ми б це робили кожного дня, було би тільки за що.
Ви спитаєте, а як же цей Новорічний аромат ялинки, прикрас, мандаринок і всіляких солодощів? Мені здається, що ще одним аргументом того, що я не люблю Нового року – це ялинка. Як нещадно вирубують цих лісових красунь, щоб такі істоти, як ми могли насолодитися їхньою смертю. Десь, напевне, років з 10-ти у мене вдома ніхто не ставить ялинки, ми прикрашаємо лише гілочки. І нас це цілком задовольняє.
А щодо всіляких подарунків, що це все у мене асоціюється з Різдвом, але це вже тема окремої розмови…
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]