Храм Святої Анни
На цьому камені Я збудую Церкву Мою,
і врата пекла не здолають її. (Матф.16:18)
Welcome to our website
Що таке любов?
Майже щодня ми кажемо що когось любимо більше за життя. Це не обов’язково має бути кохана людина, а це може бути хтось рідний, близький, знайомий.
Але чи завжди ми розуміємо зміст самого слова «любов». Напевне слід розрізняти поняття «пристрасть», «кохання» і «любов».
Пристрасть - це коли ти сліпо прив’язуєшся до людини (у відношенні взаємовідносин між людьми я маю на увазі це слово). Тобі здається, що ти її кохаєш до нестями, не помічаючи її недоліків. Ти вважаєш цю людину ідеальною і вона є предметом твого обожнення. Але мені здається, що пристрасть - це є почуття, яке далеке від реальності і від земного життя насправді. Адже це є «теоретичне» відчуття, так би мовити такий образ утопії, якої насправді не буває. І особливо ти це бачиш, коли людина,заради якої ти готовий на що завгодно уникає відповідальності чи намагається знайти безліч причин, аби тільки не допомогти у край важкій для тебе ситуації. Тоді ти починаєш розуміти справжню її суть...
Кохання – це є дивовижне почуття. Почуття, яке не можна передати словами, його треба відчути серцем, душею. Зазвичай воно використовується для позначення відносин між людьми протилежної статі: хлопця і дівчини, чоловік і жінки. Люди знайомляться, знаходять якісь спільні інтереси, звички, уподобання,риси характеру, які притаманні їм обом і таким чином вони викликають взаємну симпатію Але ви можете заперечити мені і сказати, що якраз що це є характеристика друзів, але аж ніяк не закоханих людей! Звісно. У кожного своє бачення «кохання». Для когось – це відчуття виникає з першого погляду, для іншого – після багатьох років тісного спілкування .
А тепер все ж таки подумаємо, а що таке любов? Ніби це таке близьке за суттю до двох попередніх. Але, все таки любов – це поняття набагато ширше. Ми можемо любити батьків, друзів, тварин, природу, навколишній світ, Батьківщину... Любов є безмірною за своїм змістом. Згадаймо, Бога, «який так полюбив світ цей, щоб кожен, хто у Нього увірує не загинув, а отримав життя вічне». І справді любов не знає ніяких перешкод. Якщо ви любите людину, то ви зможете їй пробачити все. Згадаймо заповідь «Возлюби ближнього свого як самого себе». «Що ви зробили одному з ближніх ваших – те в зробили і мені». Також Господь і закликає нас і любити ворогів наших. Адже він каже, що коли будете любити тільки тих людей, які роблять вам добро і їм будете віддячувати добром, то ви уподібнитеся до книжників. Справді, дуже важко полюбити ту людину, яка чинить нам зло, яка намагається якось нашкодити нам. Ми намагаємося у такому випадку використати старозавітній закон «Око за око, зуб за зуб». Але Ісус Христос своїм життям і своєю смертю заперечив цей закон. Адже він страждав за наші гріхи на хресті тільки із-за любові до нас грішних і заради нашого спасіння.
Отже, любімо один одного, прощаймо один одному, піклуймося один про одного і тоді отримаємо життя вічне.
Total comments: 1

1 lymir   (15.03.2011 23:56)
4 Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,
5 не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,
6 не радіє з неправди, але тішиться правдою,
7 усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!
8 Ніколи любов не перестає!
(1Кор.13:4-8)
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]