Храм Святої Анни
На цьому камені Я збудую Церкву Мою,
і врата пекла не здолають її. (Матф.16:18)
Welcome to our website
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Життя християнина » Духовне життя » Дилема (як знайти вірний шлях?)
Дилема
lymirДата: Середа, 10.11.2010, 18:53 | Сообщение # 1
Лейтенант
Группа: Администраторы
Сообщений: 9
Статус: Offline
Вітаю вас!
Входячи в церкву, зіштовхнувся з дилемою. З одного боку - Православ'я - це віра радісна, а Бог - це Любов. З іншого боку, відчуття гріховності й страх Божий приводить до зневіри, тобто гріховному стану розуму. Які є думки із цього приводу?
 
ЕлізабетДата: Середа, 10.11.2010, 19:33 | Сообщение # 2
Сержант
Группа: Модераторы
Сообщений: 11
Статус: Offline
Спасибі за запитання lymir! Я згідна з Вами, шо відчуття гріховності і страх Божий призводить до зневір"я, тому що "диявол вдень і вночі працює над нашою погибеллю" . Людина намагається так би мовити уникнути відповідальності і із-за страху, із-за не хотіння чи може боязні відходить від Бога. Бо просто думає собі, а що той Бог. Я грішу безкінечно. Я зустрічала таких людей, які кажуть: А навіщо ходити до Сповіді, якщо потім ми робимо ті гріхи знову, навіщо лукавити?. Ну є Бог, ну хай собі і буде, а решта - то таке... Або: Чому має бути смирення і Страх Божий, чому ми маємо принижуватися перед Богом? ця покора до доброго не призводить. Зазвичай це говорять люди егоїстичні. Просто людина не м оже переступити через свої принципи і через саму себе, намагається стати вище Бога і почати правити світом, тому і починається зневіра...

Квітослава
 
lymirДата: Середа, 10.11.2010, 20:14 | Сообщение # 3
Лейтенант
Группа: Администраторы
Сообщений: 9
Статус: Offline
НЕ ВТРАЧАЙТЕ ВЕЛИКОДНЮ РАДІСТЬ!
Зневіра - гріх.
Цитата:Якось диявол розв'язав продати всі інструменти свого ремесла. Він акуратно виставив їх у вітрині на загальний огляд. Колекція вражала: тут був блискучий кинджал Заздрості, а поруч із ним красувався молот Гніву, на іншій полиці лежали лук Жадібності, а поруч із ним мальовничо розмістилися отруєні стріли Прагнення й Ревнощів. Були там знаряддя Страху, Гордині й Ненависті, і в усіх – ярлики з назвою й ціною.
А на найкрасивішій полиці, окремо від усіх інших інструментів, лежав маленький, непоказний і досить порваний на вид дерев'яний клин, на якім висів ярлик: «Зневіра». Напрочуд ціна цього інструмента була вище, чим усіх інших разом узятих.
Один перехожий запитав диявола, чому він так дорого цінує цей дивний клин.
- Дійсно, я ціную його вище всіх, – відповів диявол, – тому що це єдиний інструмент у моєму арсеналі, на який я можу покластися, якщо всі інші виявляться неспроможними.
І він з ніжністю погладив дерев'яний клин.
- Якщо мені вдається вбити цей клин у голову людини, – продовжував диявол, – він відкриває двері для всіх інших інструментів.
 
Форум » Життя християнина » Духовне життя » Дилема (як знайти вірний шлях?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: