Храм Святої Анни
На цьому камені Я збудую Церкву Мою,
і врата пекла не здолають її. (Матф.16:18)
Welcome to our website
"Бо з нами Бог!"
Читаючи канон Андрія Критського,можна знайти такі слова «Бо з нами Бог!». Але задумаймося глибше над змістом цих слів.
Ми нерідко читаємо, чуємо, що Бог є скрізь і усюди. Але ми звичайні грішні люди і тому в нас закрадаються сумніви. Він можливо і є, але він чомусь ніколи нічого не робить, тобто в нашому значенні не допомагає.
Але якщо ми не бачимо Бога, то ще не значить, що його немає тут! Можливо, ми просто не схотіли Його помітити або не досягли того рівня, щоб побачити Його. Ви скажете – це занадто високі матерії, а нам треба наочні, реальні факти!
Саме цим ми уподібнюємося до Фоми, який сказав, поки не відчую ран Ісусових власною рукою, то не повірю, що він вознісся. Тому і в народі зараз говорять Фома невіруючий. Але згадаймо як сказав Господь «Не увіруєш – не побачиш!» І справді ми маємо мати дуже сильну віру, щоб побачити діла Господні, щоб відчути Його підтримку, допомогу.
Нам дається, що Господь такий жорстокий, адже він дає нам такі випробування, які ми не можемо подолати. Але Бог ніколи не дає таких випробувань, які нам не під силу! Згадаймо чоловіка, який жалівся на свою тяжку долю і йому Господь показав хрести і сказав «Вибирай, який тобі підходить». Там були різні за розміром хрести і він вибрав самого найменшого і як йому здалось найлегшого. А Господь каже «Це ж і є твій хрест». Невже ми думаємо, що Бог нам бажає гіршого? Ні, він намагається нам всіляко допомогти. Але ми зазвичай відкидаємо Його допомогу або не помічаємо її.
Подивімося тільки наскільки Господь милосердний! Якби не його поблажливість і всеохопна любов до нас, то ми давно вже горіли в пеклі. Але він взиває до нас «Покайтеся,грішники і успадкуєте Царство Небесне!».
Господь Бог перебуває з нами завжди. Він у кожній рослинці, тваринці та зрештою він у нас – людях. Адже Бог нас створив за своєю подобою. І ми всі є його наступниками. Бог показує себе, промовляє до нас звідусіль. Він може давати нам звістки під дією Святого Духа через певну людину.
Отож, дорогі во Христі браття і сестри – не сумніваймося, не зневіряймося, ідімо вперед і завжди пам’ятаймо, що все буде добре, бо з нами Бог!
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]