Храм Святої Анни
На цьому камені Я збудую Церкву Мою,
і врата пекла не здолають її. (Матф.16:18)
Welcome to our website
Головна » Проповіді.
1 2 »
9 травня – День перемоги!

А почалося все за тиждень до свята. Нам повідомили що ми не повинні служити панахиди за наших дідів, що вибороли нам право на життя тут в Україні. Мабуть ми приїхали з Австралії, бо там не було війни.  То чому б нам тоді молитись? Але ж ми живемо  в нашій Україні, на яку одну з перших став чобіт німецького воїна, щоб захопити її.

Нас ділять на наших і не наших. Говорять що ми націоналісти. Якщо я розмовляю на своїй рідній українській мові, молюсь Богу на тій мові, що дав мені Господь – теж на українській, та не цураюсь наших звичаїв і їм українське сало. То під цю риску можна підставити всіх хто живе тут.  Але разом з тим я поважаю всіх хто живе на нашій землі ... Читати далі »

«Піднімайтеся, врата вічні, – і ввійде Цар слави!»

 Багач, що перетворився в останнього жебрака, — це бліда тінь тієї зміни, яка відбулася з нашими прабатьками. З висоти легко впасти, але на висоту важко піднятися. І наші прабатьки, що втратили блаженство, сталі так само жалюгідні й беззахисні, як пташеня, що впало із гнізда.

Вони ще не знали, що це не остання крапка падіння, що їм доведеться падати ще, далі, глибше, до самого пекла. Їхнє довге життя, проведена чекаючи порятунку, підійшла до кінця, і вони, відділившись душами від тіл, зійшли в похмуре й безрадісне місце.

 Шеол. Так називали євреї це царство тіней, де душі, що втратили плоть, але, що зберегли ... Читати далі »

Підемо за Христом і із Христом.

  Сьогоднішній неділя називається Хрестопоклонним тижнем. Нею відкривається четверта седмиця Великого поста, коли вже половина цього найважливішого для кожного з нас періоду церковного року виявляється пройденою. І саме так у цей час Церква нагадує нам у Євангельськім читанні про той Хрест, який кожний з нас повинен нести на своїх плечах. І це не випадково.

  Ті тяготи, які ми вільно або мимоволі з радістю або із сумом поклали на себе під час Великого посту, напевно, дали нам відчути тією чи іншою мірою, що таке хрест, який нам заповів нести Спаситель. Хтось з скорботою, хтось із радістю відчув його тягар на своїх плечах і відчув, тим самим, що попередні кілька тижнів Великого посту не пройшли випадково. Він с ... Читати далі »

Тиждень православ'я

Торжество Православ'я!    Не чи дивно звучать у наш час ці слова? Багато  говорять: де це торжество, коли, з однієї сторони Православ'я нині в злиднях, з іншого боку — скільки в Церкві нечистого, перекрученого, неправильного. Православ'я, Церква — гнані, а ви говорите про торжество Православ'я!

lymir / Date: 13.03.2011 / Comments 1

тиждень Митаря й фарисея.

Православна церква вступає в підготовчі дні до Великого посту.який закінчиться на паску 24 квітня.

 От і тема для роздумів: притча про Митаря й фарисея.Лук.18:10  дві людини ввійшли в храм  помолиться: один фарисей, а інший  митар.

 Чому Господь вимагає від нас насамперед смиренності? Чому заповів про смиренність: "Блажени нищі духом, бо тих є Царство Небесне"?" 

 Ч ... Читати далі »

1-5 6-6