Храм Святої Анни
На цьому камені Я збудую Церкву Мою,
і врата пекла не здолають її. (Матф.16:18)
Welcome to our website
Головна » Дорогами буття.
« 1 2 3 4 ... 7 8 »
Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той в Мені перебуває, а Я в ньому. (Ин. 6, 56)

Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той в Мені перебуває, а Я в ньому.       (Ин. 6, 56)

 

 У Таїнстві Евхаристії Христос є присутнім цілком. Коли ви з сокрушенним серцем приступаєте до цього  великого Таїнства, Сам Христос невидимо стоїть перед вами. Він ще ближче до вас у цю хвилину, ще тісніше пов'язаний з вами, чим ті, які видимо оточують вас. І в Христі ми, хоча ще й мандрівники, запилені землею, "приступаємо до Небесного Єрусалима й до духів праведників, що дотяглися  досконалості". Це спілкування дарує нам "Заступником Нового Завіту ... Читати далі »

Господи! добре нам тут бути.

Господи! добре нам тут бути; якщо прагнеш, зробимо тут три кущі.

                                                                                             Мф. 17, 4

 

В хвилини, коли Господь вливає в нашу душу живу свідомість Його близькості, Його милосердя, Його допомоги в нашій нескінченної незначності, коли під час теплої молитви або прийняття Святого Таїнства ми почуваємо себе як би далі від усього земного й ближче до Небесного, у нас є бажання й потреба завжди залишатися в такому настрої; нам здається, що й не варто було б вертатися до земного. Але не завж ... Читати далі »

Ввійшовши у піст
«Прийдіть, благословенні Отця Мого, успадкуйте Царство, уготоване вам від створення світу» (Мф. 25: 34) – такі слова Ісуса Христа на Страшнім Суді, напевне, хоче почути кожен християнин. Ми про це мріємо, прагнемо до цього все своє життя.
Недарма це Євангеліє про Страшний суд читається напередодні посту. Воно закликає нас задуматися над своїми вчинками, словами, помислами. І дає нам «анонс» того, що відбуватиметься після нашої смерті, якщо ми проживемо праведне життя, то «успадкуємо Царство», а якщо помремо грішниками, то почуємо: "Ідіть від Мене геть, прокляті, в вогонь вічний, приготований дияволові й ангелам його" (Мт. 25,41). Це нас повинно насторожити і змусити змінитися у кращу сторону.
Ми починаємо готуватися до Великого посту, щоб протягом нього очистити свою душу від гріхів, навчитися смиренності, любові, терпіння, мудрості, побожності і з чистим сумлінням і оновленою душею зустріти світле Воскресіння Христове. Наступним «етапом» підготовки до посту є прощена неділя, ... Читати далі »
Помилуй мене, грішного.

Черги православних свят. За Різдвом, Водохрище. От вже і великій Піст, Великдень, Трійця. Тягнуться низки людей до Храму. Благо, є куди тепер.

 А в мене перед очами картина ще з такого далекого дитинства – за великім гарним снігом, на горі, купи почорнілих, розбитих дощами й часом цеглин. Залишки колись такої гарної Церкви.

 Радянський час: піонерський галстук, комсомольський значок. Повезе, так і партійний квиток у кишені. Все в червоному кольорі. Крім душ людських. Та й хто про них згадував тоді?

 Мені, мабуть, ... Читати далі »

Я в храмі. Що далі?

Відповіді на часті питання, пов'язані з відвідуванням храму.

Віруючі хрестяться перед входом у церковну огорожу, перед входом у храм, коли ввійшли в храм. Якщо служба ще не почалася можна підійти перехреститися й прикластися до ікони, що лежить у центрі храму на аналої (невеликий столик з похилою верхньою поверхнею),ікона на аналої міняється щодня й пов'язана з богослужінням даного дня,або ікона храму , вона на аналої може бути й не одна.

   Якщо в храмі перебувають мощі святих або особливо шановані ікони, то підходять, хрестяться, прикладаються й до них. Можна підійти й до будь-якої ікони, до всіх ікон підходити не обов'язково.

... Читати далі »