Храм Святої Анни
На цьому камені Я збудую Церкву Мою,
і врата пекла не здолають її. (Матф.16:18)
Welcome to our website
Головна » Дорогами буття.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »
"А небо плаче грозами, грозами..."
Люблю запах диму – він мені асоціюється з пізньою осінню, також це аромат дитинства, коли я сідала з татом біля вогнища і він мені розповідав якісь цікаві історії, а я спостерігала як тліє сухе листя і зілля.
От так і наше життя як те багаття – спочатку його треба запалити, щоб воно розгорілося, тобто ми починаємо реалізовувати себе в чомусь, далі воно вже горить яскраво, або не дуже, це залежить від того, що ми палимо, а якщо спроектувати на нас, то як втілюємо наші плани і наміри в життя. А потім відбувається процес поступового згасання, тління – це вже коли наше тіло стає немічним і відбувається підготовка до переходу в інше життя – вічне, або як би сказали філософи – з буття в небуття. Звісно, це умовний перехід, адже це все відносне, для цього світу ми вже будемо в небутті, а для іншого – прийдемо з небуття в буття. Тому кажучи про такі речі, потрібно це все використовувати відносно до чогось, а не відірвано, бо то вийде суцільна метафізика, а вона дуже любить займатися «софі ... Читати далі »
"Просто мені так хочеться бути там, де і ти..."
«Його очі… Вони сповнені такого життєрадісного блиску і щирості, що це просто неможливо передати словами. Ці очі кольору небесної блакиті, так і хочеться дивитися і дивитися в них. Вони заворожують, манять за собою, і відчуваєш, як ти вже летиш десь над землею у полоні нового почуття, яке колись назвуть коханням…» - так думала собі Квітослава.
«Її волосся кольору пшеничного колосся і жовтогарячого сонця – воно розвіюється і таке враження, ніби тебе огортає шовк. Воно просто засліплює своєю красою, торкаєшся його і відчуваєш неперевершену м’якість і тепло. Так само і її усмішка – вона звеселяє, надає наснаги і віри у себе…» - промов про себе Яромир.
«Але ж це не буде тривати вічно, адже ти захоплюєшся не людиною, а саме якимись її зовнішніми рисами. Роки згодом накладуть свій відбиток, втратиться ця вся привабливість, і буде нічим милуватися. А з іншої сторони треба насолоджуватися цими митями, коли ми разом, бо потім може і не бути дано такого шансу милуватися такою красою. < ... Читати далі »
«Lis amatores - restoring amor» («Сварка закоханих – відновлення кохання»)
«Ну, заїк…» - почулося мені крізь сон. О,ні! Що знову, ці звірі правлять світом? Та не може цього бути – не хочу цього, не хочу… Нарешті я прокинулася і з полегшенням зітхнула, тому що зраділа, що цей кошмарний сон не виявився реальністю.
Просто вчора ввечері я читала роман-антиутопію Джоржда Оруелла «Ферма тварин», де описувалося, як звірі захопили владу і володарюють усім. Тому і не дивно, що мені приснився такий жах. Але «ну, заїк…» мені не примарилося – це моя сусідка по кімнаті Матільда так називає свого хлопця Браяна. Також деколи звучить у його адресу «котику», «сонечко», «коханий». Але чомусь «заїк» - це найулюбленіша назва Матільди, але і відповідно Браяну вона теж подобається. Так що не лише у антиутопіях владу над людьми мають звірі, але і в реальному житті таке деколи трапляється.
Мене це трохи нервує, адже я цю назву чую близько 50-ти (як мінімум) разів на день, адже Матільда зі своїм «зайченятком» (м’яко кажучи) говорить майже цілодобово. Рай на землі для мене н ... Читати далі »
"Волинь моя, краса моя!"
Волинська земля вже ось-ось зникне за обріями, а натомість відкриються безмежні простори Галичини (зокрема Львівщини). Мар’янівка або Горохів – це остання станція, яка ще знаходиться на території Волині, (якщо їхати поїздом Ковель-Чернівці), а наступна – Стоянів вже перебуває на Львівщині.
На перший погляд здається, що немає вже такої радикальної різниці між областями, адже це є одна Україна, і її не варто розділювати. Я погоджуюся з тим, що наша країна єдина і ми, українці, повинні триматися один одного, але все ж таки міжрегіональні відмінності існують, як не крути.
Але в цьому питанні є певний парадокс: коли ми перебуваємо за межами України, то нас постійно «тягне» на рідну землю, здається хоча би ногою ступити. (Згадаймо Т. Шевченка, який так сумував за рідною Україною: «…А я дивлюся... і серцем лину
в темний садочок на Україну…») А от коли ми знаходимося на території нашої держави, то тоді вже нам хочеться «додому», в більшості цим словом ми називаємо рідний населен ... Читати далі »
«Жити — значить боротися, боротися — значить жити»
Зараз для Української Держави настали скрутні часи. Якщо така ситуація, яка складається на даний момент буде продовжуватися далі, то її просто може не стати. «Та цього не може бути! – заперечите Ви. Є ще багато свідомих українців, які у будь-яку хвилину готові стати на захист нашої неньки.»
Але проблема полягає не в тому, чи вони налаштовані на підтримку України, чи ні, а біда в тому, що перший крок чомусь робити ніхто не береться. Як казала моя колега: «Та нема що дивитися ті новини, от як буде революція, то я обов’язково вийду на допомогу». Звісно, що підтримати легше, ніж розпочати – я з цим цілком згідна.
Зараз багато говориться у патріотичних колах, що відбувається деградація суспільства загалом – викривлення ціннісніх орієнтацій, відсутність моралі як такої взагалі. І в цьому зазвичай звинувачують наших сусідів, то зі Сходу, то з Заходу. Я частково погоджуюсь з такою думкою, адже справді наші «сестрички» вже достатньо полонізували і русифікували Україну, але не потрібно ... Читати далі »